Meny Stäng

Att tänka på när du ska köpa solsäng

Att ha en solsäng hemma är verkligen helt underbart, framför allt under sommaren, då det är det perfekta stället att bättra på solbrännan på, och dessutom är det förstås väldigt avslappnande att slappa i en solstol, vare sig man bara ligger där, eller om man även gör annat, t.ex. läser, samtidigt.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av Solsängar

Många tror dock att det skulle vara lätt som en plätt att köpa en solsäng, eftersom de fått för sig att alla solsängar skulle vara likadana. Det stämmer dock inte. Istället förekommer det faktiskt ganska stora skillnader olika solsängar emellan, vilket i sin tur betyder att det finns vissa saker man bör tänka på när man ska köpa en solsäng, för att man ska göra ett så bra val som möjligt, och bli nöjd med sitt köp, även i det långa loppet.

Några saker som kan vara bra att ha i åtanke är bland annat:

Att välja en så bekväm solsäng som möjligt

Köpa solsängSjälva tanken med solsängar är ju trots allt att man ska kunna vara bekväm i dem. Du bör därför välja en solsäng som känns bekväm för just dig, detta är ju i viss mån även en smaksak nämligen. Har du specialbehov av något slag, som t.ex. en besvärlig nacke eller rygg, bör du även välja en solsäng som tar hänsyn till detta. Det finns även solsängar som har t.e.x nackstöd, fotstöd och liknande. Du kan givetvis välja en sådan modell även om du inte har specialbehov, bara för att du tycker det är skönt också.


Att välja ett bra material

Solsängar kan nämligen tillverkas av massvis med olika material, från trä till metall och plast, för att bara nämna några. Olika material ser dock inte bara olika ut, de är även olika hållbara, kräver olika mycket underhåll, och så vidare. Att välja materialet med omsorg är därför verkligen att rekommendera.

Välj platsen där du vill ställa solsängen i förväg

Då vet du exakt hur stor solsängen får vara för att du ska ha tillräckligt med ”svängrum” kring den, vilket alltid är trevligt, och så vidare.

Fundera på vad du främst kommer att använda solsängen till

Ska du mest sola i den, är förmodligen en annan solsäng bäst än för dig som vill mysa med din partner i den (ja, det finns nämligen solstolar som man får plats flera i också!), och så vidare. Tänk gärna på användningsområdet i förväg också, för att välja så rätt som möjligt.